Talking Marques, Muck en Dunder met Hampden Estate – Cocktail Wonk

Een van mijn activiteiten als de WIRSPA gemeenschapsgezant bereidt en organiseert onze Rum Talk-serie, waarin we een kijkje achter de schermen nemen bij veel van de iconische rumstokerijen van het Caribisch gebied. Ik heb onlangs genoten van een sessie met Jamaica’s Hampden Estate, een eeuwige favoriet van veel rumliefhebbers.

We hebben een breed scala aan onderwerpen behandeld in de sessie van 90 minuten; het is de moeite waard om te kijken naar de hele ding. Het is echter waardevol om een ​​paar gedeelten van bijzonder belang uit te lichten en links naar aanvullende informatie op te nemen.


Dunder wordt vaak genoemd als het “mysterieuze” ingrediënt dat wordt gebruikt bij het maken van high-hogo Jamaicaanse rum. Het is echter niet zo mysterieus. Dit artikel bevat meer informatie over Dunder: Days of Dunder


Als er iets is dat legitiem een ​​mysterie-ingrediënt kan worden genoemd, is het modder. Het is een bacteriële “atoombom” die een secundaire bacteriële fermentatie aandrijft die extra esters en andere vluchtige verbindingen creëert. Het bovengenoemde Days of Dunder-artikel heeft ook betrekking op modder.

Merk op dat Kenroy in deze sectie ook het verschil uitlegt tussen een “mestput” en een “mestgraf”. De laatste is in wezen langdurige opslag voor de bacteriën van de mest.


Een ander verrassend ingrediënt dat wordt aangetroffen in de Jamaicaanse rumfermentatie is rietzuur, dat wordt gemaakt van gefermenteerd rietsap. Dit is echter niet hetzelfde als rhum agricole! Hier is meer informatie over Cane Acid: Jamaican Rum on Acid


Alle Jamaicaanse distilleerderijen maken verschillende distillaatdestillaten met verschillende niveaus van esters. Hier beschrijft Kenroy de merken van Hampden.

Hier is een redelijk complete lijst van Jamaicaanse rumdistilleerderijmerken die ik onderhoud: Jamaican Rum Marques Roundup

Naast de Hampden Estate-sessie zijn er nog veel meer uren aan technische geeks in onze Rum Talk-serie, waaronder:

De volledige lijst met sessies is te vinden hier.

creditSource link

Cafebouwman
Logo
Enable registration in settings - general
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart