Jamaicaanse Spiced Swizzle #3 – Cocktail Wonk

Het is altijd spannend om te zien dat een niet zo gewoon ingrediënt het rijk van tiki-recepten binnenkomt. In het geval van Oriol Elias’ Jamaicaanse gekruide swizzle #3, het is niet de halve ons Angostura-bitter die zo ongewoon is. Natuurlijk hebben een paar mensen de magie van Angostura-zware recepten nog steeds niet begrepen. Maar wat ongebruikelijk is aan Oriol’s JSS #3 is de kersensiroop.

Het zal je in eerste instantie misschien verbazen, maar kersensiroop speelde geen rol van betekenis in Tiki’s gouden tijdperk. Een paar recepten zoals de Singapore Sling en Ankle Breaker vragen om kersenlikeur, maar dat is een heel ander beest. Voordat je uitroept: “Dangit – ik heb geen zwarte kersensiroop!” je hebt misschien wat zonder het te beseffen. Lees verder!

Het JSS #3-recept is een van mijn favorieten van Oriol’s recepten in onze Minimalistische Tiki boek, naast De laatste hoektand, Bald Bastard Swizzle, 138 Swizzle, Ontsnap naar Molokai, en Bahía de Montego (een moderne draai aan de Montego Bay).

Het recept van Oriol in het boek vraagt ​​om zwarte kersensiroop, idealiter van Reàl. Mocht je dat niet hebben, overweeg dan dit: een van de canonieke tiki-garnituren is een hoogwaardige donkere kers. Dergelijke kersen zijn verpakt in een dikke, rijke kersensiroop die perfect is om te gebruiken in een JSS #3.

Bekende high-end kersenmerken zijn onder meer Luxardo, Fabri en Toschi. Pro-tip: ik koop de 2,2 lb blik Toschic op Amazon voor $ 25; per kers, het is veel minder duur dan de kleine potten die de meeste mensen kopen, dus ga groots! Het Toschi-blikje past gemakkelijk in een glazen pot ter grootte van een kwart gallon en levert meer dan een kop dikke, rijke kersensiroop op.

Hoewel de Bastard’s Mix # 2 een eerste pauze kan geven, is het gewoon orgeat, kaneelsiroop en pimentdram – allemaal binnen de standaardset van tiki-ingrediënten. Genoeg voor een drankje of twee is gemakkelijk on-the-fly te bouwen. Tussen de Angostura-bitters, pimentdram en kaneelsiroop zit veel pit in dit recept!

Ik wil Oriol enorm bedanken voor het feit dat we zijn recepten in ons boek mogen gebruiken en dat ik het hier mag delen. Je moet absoluut de site van Oriol bekijken, Drie van Strong, evenals zijn video- voor de JSS #3.

creditSource link

Cafebouwman
Logo
Enable registration in settings - general
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart